اگر سرچ کنید برنامه نویسی چیست به یک سری اطلاعات پیچیده مواجه خواهید شد. اما برنامه نویسی دانش پیچیده نیست و برای نوشتن برنامه الزاما نباید نابغه باشید یا در شاخه کامپیوتر تحصیلات آنچنانی.
برنامه نویسی چیست؟
مثال زیر را توجه کنید
اگر فرض کنید میخواهید با “علی” استخر بروید و با او تماس میگیرید و این را مطرح میکنید. اگر شما و دوستتان هردو فارسی زبان باشید، به زبان فارسی باهم صحبت میکنید.
می توان گفت زبان فارسی پلی بین شما و دوستتان است واین موجب می شود که بتوانید با هم ارتباط داشته باشید.
اگر قصد دارید به کشورهای دیگر بروید، این زبان انسانی میتواند تفاوت داشته باشد:
در دبی، زبان تعامل بین افراد جامعه عربی میباشد
در امریکا، زبان تعامل انگلیسی است
و در آلمان از طریق زبان آلمانی با هم صحبت می کنند.
اگر بخواهیم ساده بگوییم، زبان ها به ما کمک میکنند که با هم ارتباط و تعامل داشته باشیم. و هر جامعه زبان خودش را برای ارتباط دارد که با استفاده از آن زبان، با یکدیگر در تعامل هستند.
برنامه نویسی زبان تعامل بین انسان و ماشین
با توجه به مقدمهی بالا، فکر کنید که میخواهیم با یک ماشین (machine) ارتباط برقرار کنیم و از آن درخواستی داشته باشیم. برای مثال میخواهیم به دستگاه عابربانک ( ATM) بگوییم که وقتی کاربر کارت بانکی خودش را وارد دستگاه کرد و رمز عبورش صحیح بود، امکان برداشت پول به او داده شود.
آیا میتوانیم همانطور که با دوستمان به زبان فارسی صحبت میکنیم، با دستگاه عابربانک (و یا هر ماشین دیگری) نیز به زبان فارسی صحبت کنیم؟ طبیعتا خیر.
خب برای تعامل با ماشین ها هم باید به زبان خاص آنها صحبت کنیم.
هر ماشین، سیستم و… زبان خاص خودش را دارد. ممکن است یکی به زبان PHP بتواند صحبت کند، یکی به زبان JAVA و دیگری به زبان C. ما باید با همان زبانی که آن ماشین به آن مسلط است صحبت کنیم.
ما از هر ماشین، مثل کامپیوتر، تلفن همراه و… انتظار داریم که کارهایی برای ما انجام دهد. در واقع دستوری به آنها میدهیم (مثلا کلیک میکنیم) و در مقابل از آنها انتظار یک واکنش داریم. از طریق برنامه نویسی میتوانیم دستوراتمان را به ماشین ها بفهمانیم!
نرم افزارها و اپلکیشنها
ممکن است بپرسید که نرم افزارها و اپلیکیشن ها چیستند و چه کاربردی دارند؟
همانطور که گفتیم، برای اینکه بخواهیم یک ماشین کارهایی برای ما انجام دهد، باید به آن ماشین دستوراتی بدهیم. و گفتیم که این دستورات را از طریق مجموعه کدها به آن ماشین میدهیم.
و مجددا گفتیم که هر ماشینی به زبان خاص خودش صحبت میکند، همانطور که هر جامعهای زبان خاص خودش را دارد.
ما وقتی مجموعه دستوراتی را برای یک ماشین مینویسیم، معمولا آنرا در قالب یک اپلیکیشن یا نرم افزار (یا …) در میآوریم و تقدیم آن ماشین میکنیم!
برای مثال از تلفن همراهمان میخواهیم که وقتی کاربری اپلیکیشن x را باز کرد، یک فیلم به او نشان داده شود. برای اینکا مجموعه کدهایی را مینویسیم و به یک اپلیکیشن (مثلا اندروید) تبدیل میکنیم. سپس کاربر میتواند آن اپلیکیشن را نصب کند، آنرا اجرا کند و آن فیلم را مشاهده کند.
نرم افزارها، مجموعه دستورات ما هستند که میخواهیم توسط یک ماشین اجرا شوند.
منبع: برنامه نویسی در اصفهان
- ۹۷/۰۹/۲۰